Voetmassage

Een voetmassage laten uitvoeren door een pedicure werkt ontspannend. Daarnaast draagt het masseren van de voeten ook bij aan het voorkomen of verminderen van klachten. Bijvoorbeeld als je hinder ondervindt van een slechte doorbloeding door toedoen van diabetische of reumatische voeten. Door het op de juiste manier masseren van de drukpunten onder de voet, kan een voetmassage tevens ingezet worden bij pijnbestrijding.

Het effect van een voetmassage

Een voetmassage kun je preventief laten uitvoeren door een pedicure, maar biedt ook uitkomst en ondersteuning in de behandeling van andere voetproblemen. Bijvoorbeeld als je last hebt van probleemvoeten door toedoen van diabetes, artrose of reuma. Het verbeteren van de bloedsomloop is een direct effect van deze massage. Afvalstoffen kunnen het lichaam op deze manier sneller en makkelijker verlaten.

Daarnaast heeft een voetmassage een positief effect op ons zenuwstelsel. Daarom kan een massage van de voeten ook verlichting geven bij pijn die wordt veroorzaakt door andere lichamelijke klachten. Tijdens de massage worden diverse drukpunten onder de voet gestimuleerd. Deze staan in verbinding met de energiebanen in ons lichaam. Deze vorm van voetmassage wordt ook wel reflexologie genoemd. Naast ontspannend werkt het masseren van de voeten ook energieopwekkend.

Bij welke voetproblemen werkt voetmassage effectief?

Het masseren van de voeten kan toegepast worden bij verschillende voetproblemen. Bijvoorbeeld als je hinder ondervindt van eeltvorming op of onder de voet. Door de massage wordt de huid zachter en elastischer. Kloven worden daardoor verminderd en ook het vermoeide of branderige gevoel onder de voeten neemt af. Voetmassage is ook effectief bij:

  • reumatische voet
  • diabetische voet
  • Artrose
  • eeltvorming op of onder de voet

In het geval van artrose, reumatische of diabetische voeten, helpt een voetmassage de doorbloeding te verbeteren. Daarnaast wordt de druk op de spieren verminderd waardoor gewrichtsklachten minder pijnlijk zijn. Een voetmassage kan dan ook ondersteunend werken in de behandeling van artrose of gewrichtsslijtage.

Voetmassage door een pedicure bij Salon Jolie

Een voetmassage kun je preventief of ondersteunend laten uitvoeren bij Salon Jolie. Maak daarom vandaag nog een afspraak als je jouw voeten de aandacht wilt geven die ze verdienen. Een voetmassage werkt pijnverlichtend, ondersteunt bij voetklachten, ontspant en geeft energie. Als medisch pedicure verzorgen we ook voetmassages ter behandeling van reumatische of diabetische voeten. Dit verlicht niet alleen pijnklachten, maar herstelt en stimuleert ook de bloedsomloop.