Eelt laten verwijderen

Eelt kun je het beste preventief laten verwijderen door een pedicure. Daarmee voorkom je vervelende pijnklachten. Eelt dient als een beschermlaag voor de huid. Het kan ontstaan op of onder de voet. Eelt komt met name voor op plaatsen die langdurig worden blootgesteld aan druk of wrijving. Normale eeltvorming heet in vaktermen ook wel fysiologisch eelt. Als er sprake is van overmatige eeltgroei op of onder de voet, dan kan er sprake zijn van pathologisch eelt. Door eelt regelmatig te laten verwijderen door een pedicure, voorkom je voetproblemen als kloven, likdoorns of eksterogen.

Wat is de oorzaak van eeltvorming op de voet?

Eelt kan op verschillende manieren worden veroorzaakt. De meest voorkomende oorzaak is een overproductie van huidcellen door toedoen van wrijving of druk. De oorzaak kan liggen aan een verkeerde voetstand, maar ook het dragen van schoenen met een slechte pasvorm veroorzaken eelt. Evenals het voortdurend lopen op naaldhakken of pumps.

De voet wordt op deze manier in een onnatuurlijke houding gedwongen, waarbij druk ontstaat op één plek. Daarnaast speelt ook overgewicht een rol bij eeltvorming. Eelt verwijderen kan ook noodzakelijk zijn als je last hebt van zweetvoeten of een intens droge huid. Eelt door droge voeten kan worden veroorzaakt door een afnemende productie van huidtalg. Eelt kun je dan het beste laten verwijderen door een ervaren pedicure.

Wat zijn de symptomen van eelt op de voeten?

Eelt op de voeten is eenvoudig te herkennen. Eelt verwijderen gebeurt meestal onder de voet, maar ook de hielen en tenen zijn gevoelig voor eeltvorming. De huid is verdikt en geel van kleur. Deze voelt tevens droog en stug aan. Ook kunnen er kloven zichtbaar zijn aan de zijkanten van de voet of bij de hakken. Andere symptomen van eeltvorming zijn:

  • Gele dikke huid
  • Barsten en kloven aan de zijkant en hiel
  • Vermoeide of pijnlijke voeten
  • Kleine pijnlijke plekken onder of op de voet

Eelt laten verwijderen door een pedicure is noodzakelijk. Zeker als je last hebt van symptomen als pijnlijke voeten. Er kan dan sprake zijn van een eeltpit, een likdoorn of eksteroog. Ook brandende voeten of vermoeide voeten zijn symptomen van eelt. Een ervaren pedicure helpt je niet alleen van de klacht af, maar kan je ook meer vertellen over de onderliggende oorzaken van overmatige eeltvorming op of onder de voeten.

Eelt laten verwijderen bij Salon Jolie

Heb jij vermoeide of pijnlijke voeten door eelt? laat dit dan deskundig verwijderen bij Salon Jolie. We beschikken over de juiste apparatuur en kennis. Daarmee kun je snel weer pijnvrij lopen en genieten van mooie voeten en een zachte huid. Maak daarom vandaag nog een afspraak voor het laten verwijderen van eelt op de voeten.