Pijn onder voet

Pijn onder de voet is vervelend. Helemaal als dit je belemmerd tijdens de dagelijkse werkzaamheden. Pijnlijke voeten kunnen verschillende oorzaken hebben. Hierbij kun je denken aan eeltvorming of drukplekken. Een likdoorn of eksteroog kan een stekende pijn onder de voet veroorzaken. Maar, ook hielspoor kan een onderliggende oorzaak zijn. Het bezoeken van een medisch pedicure is raadzaam. Deze kan niet alleen de oorzaak van de pijn vaststellen, maar je ook voorzien van een goed advies en effectieve behandeling.

Wat is de oorzaak van pijn onder de voet?

De oorzaak van pijn onder voet is verschillend. In de meeste gevallen is eeltvorming de boosdoener van pijnlijke voeten. Bijvoorbeeld op de bal van de voet of hielen. Daar kunnen tevens eenvoudig kloven ontstaan in de huid die zeer pijnlijk kunnen zijn. Ook een eeltpit, likdoorn of eksteroog kan pijn onder de voeten veroorzaken.

Misschien door het langdurig dragen van te strakke schoenen die wrijving en druk veroorzaken. Daarnaast kunnen ook voetwratten onder de voet pijn veroorzaken, evenals hielspoor. Als de oorzaak van de pijn niet direct zichtbaar is, kan een medisch pedicure je meer vertellen over de mogelijke oorzaak.

Welke voetproblemen horen mogelijk bij pijn onder de voet?

Het ervaren van pijn onder de voet is niet prettig. Deze pijnklachten wil je natuurlijk het liefst zo snel mogelijk laten verhelpen door een pedicure. De behandeling is afhankelijk van het voetprobleem dat de pijn veroorzaakt. Mogelijke aandoeningen kunnen zijn:

  • overmatige eeltvorming onder de voet
  • eksteroog, eeltpit of likdoorn
  • hielspoor

Hielspoor is een geïrriteerde of zelfs ontstoken peesplaat onder de voet. De aandoening kan meestal niet met het blote oog worden waargenomen, maar veroorzaakt wel een hevige pijn onder de voet. Een medisch pedicure kan je vertellen of de pijn hierdoor wordt veroorzaakt.

Pijn onder de voet laten behandelen bij Salon Jolie

Ervaar je pijn onder de voet en wil je hier zo snel mogelijk van worden verlost? Maak dan direct een afspraak bij Salon Jolie. Een behandeling bestaat niet alleen uit het onderzoeken van de voet en het vaststellen van de oorzaak, maar ook uit het behandelen van de pijnklacht. Als medisch pedicure kunnen we je tevens voorzien van een advies als de pijn onder de voet wordt veroorzaakt door hielspoor.