Reumatische voet behandeling

Een reumatische voet laten behandelen door een medisch pedicure voorkomt pijnklachten en andere voetproblemen. Als je last hebt van reuma, dan verdienen jouw voeten extra aandacht. Ze zijn gevoeliger voor druk en wrijving omdat de stand van de voeten mogelijk kan veranderen. Zo kan een reumatische voet bijvoorbeeld breder worden of veranderen van vorm. Dit veroorzaakt eeltvorming zoals likdoorns of eksterogen. Maar, er kunnen ook nagelproblemen ontstaan door de tenen en voeten door de standsverandering minder bewegingsvrijheid ervaren.

Wat is de oorzaak van een reumatische voet?

Een reumatische voet wordt veroorzaakt door de klachten die reuma met zich meeneemt. Hierbij kun je denken aan een vervorming van de voeten of een afwijkende voetstand door slijtage van de voetgewrichten. Ook slijmbeurs- en gewrichtsontstekingen zijn een directe oorzaak van deze voetproblemen.

De symptomen van een reumatische voet

Een reumatische voet kan veel gevolgen hebben. Daarbij kun je verschillende symptomen ervaren. Bijvoorbeeld omdat de vorm van de voeten veranderd terwijl je nog wel dezelfde schoenen draagt. De bewegingsvrijheid van de tenen komt dan vaak in het geding. Ook kun je last krijgen van drukkingen en wrijvingen die wondjes veroorzaken. Op zijn beurt zijn de wonden op een reumatische voet gevoeliger voor ontstekingen. Andere symptomen zijn:

  • afwijkende stand van de voeten
  • tenen die over elkaar heen komen te liggen
  • drukplekken op de voet en eeltvorming
  • hamertenen of opgezwollen voeten
  • ingegroeide nagels met een broze structuur

Als je reuma hebt en deze symptomen herkent, dan is het van belang om je voeten te laten behandelen door een medisch pedicure. Daarmee wordt de kans op een reumatische voet kleiner. Daarnaast kan een ervaren pedicure een reumatische voet op de juiste manier verlichting geven om complicaties te kunnen voorkomen. Bijvoorbeeld door het toepassen van technieken die de druk op de voet reguleren en verminderen.

Reumatische voet laten behandelen bij Salon Jolie

Wil jij een reumatische voet laten behandelen? Maak dan vandaag nog een afspraak bij Salon Jolie. Als ervaren medisch pedicure staan we voor je klaar. We voorzien je niet alleen van een behandeling die pijnklachten verlicht, maar zorgen er ook voor dat de reumatische voet de juiste verzorging krijgt. Bijvoorbeeld het verwijderen van eelt of eeltpitten door drukplekken. Als medische pedicure kunnen we ook zorgen voor een orthese die de druk op de voeten verminderd. Daarnaast geven we je een persoonlijk advies waarmee je de reumatische voet ook thuis van de juiste voetverzorging kunt voorzien.