Salon Jolie

Wat zijn kloven?

Met kloven worden barstjes en scheurtjes in de huid van de voeten bedoeld. Kloven ontstaan meestal op plaatsen waar overtollig eelt wordt gevormd. Bijvoorbeeld aan de zijkant van de voeten of op de hielen. Deze scheuren dringen door tot in het gevoelige weefsel. Ze veroorzaken pijn en kunnen doordat ze barsten zelfs gaan bloeden.

Wat is de oorzaak van kloven?

De oorzaak van kloven in de voet kan gezocht worden in overmatige en langdurige druk en uitdroging van de huid. De druk zorgt voor de aanmaak van meer eelt. Overmatig eelt zorgt ervoor dat de huid van de voeten uitdroogt. Bijvoorbeeld aan de zijkant van de voet of ter hoogte van de hielen. Zodra deze droge huid wordt blootgesteld aan druk, hetzij door te strakke schoenen of overgewicht, kan de huid openbarsten. De kleuren zijn meestal verticaal en kunnen zelfs doorscheuren tot in het “leven”. Lopen is daardoor bijzonder pijnlijk. Mede omdat de kloven door het gewicht steeds iets uit elkaar worden geduwd. 

Wat zijn de symptomen van kloven?

Kloven in de voet zijn eenvoudig te herkennen aan een aantal symptomen. In de meeste gevallen is er eerst sprake van overmatige eeltvorming op de voet. Bijvoorbeeld aan de zijkanten of op de hielen. Het eelt voelt hard aan en kan tevens verkleurd zijn. Andere veelvoorkomende symptomen bij kloven zijn:

  • overmatige (harde) eeltvorming
  • barsten of scheuren in de huid
  • diepe barsten die bloeden bij druk
  • pijn tijdens het dragen van schoenen of lopen
  • een verticale snee met een harde buitenzijde
 

Kloven komen het meest voor aan de randen van de voeten. Daar waar de druk tijdens het staan of lopen het hoogst is en de huid op zijn droogst. De scheurtjes lopen van boven naar beneden. Diepe kloven kunnen zelfs gevoelig zijn voor infecties en ontstekingen waardoor er nog meer pijn ontstaat.

Hoe gaat de behandeling van kloven bij Salon Jolie in zijn werk?

Maak direct een afspraak bij Salon Jolie als je kloven in de voet op een effectieve manier wilt laten behandelen. Zo voorkom je pijnlijke voeten tijdens het lopen of bewegen en verminder je de kans op infecties en ontstekingen. Het laten behandelen van kloven laat jouw voeten er ook weer mooi en gezond uitzien. Bijvoorbeeld door het verwijderen van overtollige huidcellen en eelt om voetkloven te verwijderen en voorkomen.

Plan je behandeling bij Salon Jolie

Diane Kluitmans

Plan je behandeling bij Salon Jolie

Diane Kluitmans

Plan je behandeling bij Salon Jolie

Diane Kluitmans

Plan je behandeling bij Salon Jolie

Plan je behandeling bij Salon Jolie