Salon Jolie

Diabetische voet behandeling

Een diabetische voet dient preventief behandeld te worden door een medische pedicure, gespecialiseerd in diabetische voetzorg. Hoewel de onderliggende oorzaak niet verholpen kan worden, is een goede en regelmatige voetverzorging van essentieel belang. Daarmee kunnen vervelende complicaties en pijnklachten worden voorkomen. Deze worden bij diabetes veroorzaakt door een afwijkende werking van de zenuwen en aderen.

Wat is de oorzaak van een diabetische voet?

Een diabetische voet of probleemvoet, komt voort uit problemen welke worden veroorzaakt door diabetes. Des te langer je te maken hebt met deze ziekte, des te meer risico je loopt op een diabetische voet. De klachten die daarmee samenhangen worden veroorzaakt doordat de zenuwen en aderen niet meer op de juiste manier functioneren door onbalans in de bloedglucosewaarden. Als deze regelmatig fluctueert, is de kans op een diabetische voet het hoogst. Je krijgt dan te maken met allerlei vervelende pijnklachten en symptomen. Ook de doorbloeding raakt verstoord wat als eerst merkbaar is in de conditie van de voeten.

De symptomen van een diabetische voet

Als diabeet kun je een diabetische voet eenvoudig herkennen. Bijvoorbeeld aan een voetstand die veranderd (motorische neuropathie) of een tintelend of doof gevoel in de voeten (sensibele neuropathie). Als je de verschillende symptomen niet tijdig herkent of laat behandelen door een medisch pedicure, kun je tevens te maken krijgen met vervelende complicaties. Bijvoorbeeld door toedoen van een verminderde bloedsomloop. Andere symptomen die problemen kunnen veroorzaken bij een diabetische voet zijn:

  • verkleuring van voeten en teennagels
  • minder beharing op de benen
  • branderig of tintelend gevoel in de voet
  • slecht genezende wondjes of hielkloven
  • schimmelnagels
 

Een diabetische voet moet regelmatig van de juiste zorg worden voorzien door een medisch pedicure. De klachten worden daardoor niet alleen verminderd, maar ook de pijnklachten nemen af. Daarnaast kan een pedicure de diabetische voet van een voetmassage voorzien, waardoor de bloedsomloop verbeterd.

Diabetische voet laten behandelen bij Salon Jolie

Salon Jolie is als medisch pedicure gespecialiseerd in het behandelen van diabetische voeten. Ondervind jij hinder van pijnklachten door toedoen van diabetes? Maak dan vandaag nog een afspraak voor een preventieve behandeling. Naast het op de juiste manier verzorgen van jouw voeten, voorzien we je ook graag van persoonlijke adviezen. Zo kun je klachten veroorzaakt door een diabetische voet zoveel mogelijk voorkomen. Uiteraard staan we ook voor je klaar als een doorverwijzing naar een medisch specialist nodig is.

Plan je behandeling bij Salon Jolie

Diane Kluitmans

Plan je behandeling bij Salon Jolie

Diane Kluitmans

Plan je behandeling bij Salon Jolie

Diane Kluitmans

Plan je behandeling bij Salon Jolie

Plan je behandeling bij Salon Jolie